Igår kunde vi plocka några nävar blåbär vilken lycka! Jag är rädd att de flesta kommer att torka bort. Vi använde blåbären till en cheesecake som vi älskar att göra med diverse olika bär. På bilden är det Katja Kristofersson som fotograferade vår kaka med hallon och svarta vinbär på.
Det blev så gott med blåbär! Så här gör vi:
400 g Philadephiaost
2 ägg
1 lime
1 1/5 dl strösocker
½ vaniljstång
50 g smör
10 Digestivekex
3 dl bär
Florsocker till pudring
Mixa ost, ägg, limesaft och socker. Snitta och skrapa vaniljstången och lägg fröna i smeten.
Smält smöret och mixa kexen till fina smulor. Blanda och tryck ut massan i botten på sex ugnsfasta portionsformar eller en liten form.
Fördela ostblandningen i formarna och grädda i ugnen i 150 grader i cirka 15 minuter. Kakan ska vara fast men lite kladdig i mitten.
Låt svalna och ställ in i kylen. Strö över önskade bär och pudra florsocker över.
2 kommentarer:
Vilka läckra godsaker:)! Vill ni samla alla härliga bilder och recept på ett enkelt sätt i en riktig bok så tipsar jag om www.solentro.se
/Tobias
Hej Tobias! Tack för tips. Vi har faktiskt samlat våra enkla recept och de kommer på Förlag 404 nästa vecka i boken Kärlek och käk!
Skicka en kommentar