Röda och löftesrika lyste lingonen på stigen upp mot hängmattan. Det fanns ett uns krispighet i luften, som en viskning om att hösten är på väg. Jag ömsom tittade upp i tallkronorna, ömsom ner på lingonen och dess blanka grönska och tänkte att tillvaron trots allt inte är så tokig.
Skär köttet i små bitar 3.4 cm - stek dem i smör tills de fått fin färg. Salta och peppra och lägg över köttet i en vid gryta.
Skär schalottenlökar i tunna skivor och fräs dem lätt. Fördela dem sedan över köttet och blanda i finskuren vitlök. Strö över några färska timjankvistar (spara hälften till serveringen) och slå på rödvin, soja och kalvfonden utspädd i vattnet. Låt allt sjuda stilla i cirka 1,5 timme. Skumma grytan. Strimla baconet och stek knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper och lägg det tillsammans med köttet i grytan. Rensa och stek svampen i smör tills all vätska är borta och den fått fin färg. Rör i svampen och de tinade lingonen i grytan och smaka av med flingsalt, svart peppar och socker. Lägg i rikligt med timjankvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar