fredag 14 oktober 2011

Mor-dottermiddag med sydamerikansk prägel - och hur lagar man ceviche

Om man inte har råd att resa - så är det just nu - kan man i alla fall resa genom att besöka olika slags restauranger. Igår hade vi en mor dottermiddag. jag och en kompis och våra döttrar som inte känner varandra så bra. Vi gick till en sydamerikansk restaurang på Tegnérgatan, Supper - båda döttrarna har just kommit hem från en resa till bland annat Colombia.
Det var underbar mat och det kändes som en utflykt att lämna söder där vi alltid håler till. Man beställde ett antal smårätter och delade - det är en väldigt sympatisk idé tycker jag.
Enda problemet var att vi verkligen ville prata - men vi hade ett jättegäng vid bordet bakom oss, tjugo personer som talade i skriknivå. Annars var det härligt och jag gillar idén med mordottermiddag.
Jag återkommer till en av rätterna: Ceviche. En favoriträtt som jag måste våga laga snart. Har någon ett recept som är bra blir jag glad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lärde mig att göra ceviche i Peru men jag är osäker på proportioner. Jag vet i alla fall att vit fick ska marineras några timmar i en blandning av pressad lime, hackad chili, koriander, några nypor socker och salt.
Lycka till!

Annica och Eva sa...

Anonym, ska testa! Får väl avstå från koriander som är mina döttrars hatkrydda!