lördag 31 oktober 2009

En frukost att drömma omJag samlar inspiration till nya Annica och Eva-böcker långt borta. Idag åt jag frukost på Nam Hai, ett hotell med sparsmakad lyx utanför Da Nang. En stor honungskaka direkt från bikupan droppade honung ner i små skålar, det fanns nypressade juicer av allt från mango, vattenmelon och apelsin... och så vidare. Smoothies av mango eller jordgubb, pannkakor, vietnamesiska soppor och grönsaksrätter, ja det fanns faktiskt allt!
När vi beställde in en cappucino kom den perfekt stark och välskummad - och till den serverades en råsockerklubba på en kanelstång att röra med.

Vårt vanliga hotell har också härliga frukostar med mycket färsk frukt men det är betydligt enklare. Nam Hai slår det mesta. Klart man undrar över utvecklingen. Överallt på vägen mellan Da Nang och Hoi An byggs det nya hotell, de gamla små husen försvinner. Det är som överallt i världen. Jag vågar inte ens tänka på vad det skulle kosta att bo där.
Men vi njöt av frukosten och av att simma i poolen vänd mot havet. När man simmade såg man rakt ut mot horisonten, det var som om bassängen och havet gick ihop i en enda lång vattenlinje. Vid poolen serverades en liten skål med mangosorbet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser otroligt frestande ut!Kyssar och kanel kanske?

Swedenmark-Wennström sa...

Kanel, en av våra favoritkryddor!