
Här kommer i alla fall Saras överraskning i vintermörkret.
1 vaniljstång
6 äggulor
1,5 dl socker
5 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
15 pepparkakor
Vispa äggulor, socker och skrapet från vaniljstången riktigt pösigt. Vispa grädden i en annan skål. Blanda samman till en slät smet. Krossa pepparkakorna grovt och vänd ner i smeten.
Klä 2 avlånga bakformar med plastfolie och bred ut hälften av smeten i de båda formarna. Ställ i frysen i 15 minuter och bred sedan rårörd lingonsylt på smeten i formarna. Fyll därefter på med resten av smeten.
Ställ i frysen i 4-5 timmar och ta ut desserten 15 minuter innan den ska serveras.
Toppa gärna med några lingon. Kan sparas några månader i frysen - om man har karaktär till det...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar