tisdag 29 december 2009

Köp bärböckerna! uppmanar bloggen En annan sida

Åh vad glada vi blev när vi läste Petras inlägg i den populära läsbloggen En annan sida. Nu lånar vi hennes text!

"Bär-fest hos moster

På lilljulafton igår berättade min moster att bärböckerna, Smultron och svek, Vinbär och vemod och fortsättningarna går hett i hennes bekantskapskrets och att alla hennes väninnor vill låna böckerna och de har en turodningslista.

- Nej! Sluta genast låna ut dom, uppmanade jag! För om man håller på sådär kommer ju förlaget aldrig fatta att det finns en hel fan club där ute som vill ha en fortsättning på livet kring La Stella-familjen.

Eller hur?"
 
Petra har helt rätt. Hade  böckerna sålt bättre hade vi nu haft både Hallon och hat och Lingon och lust i pocket. Men marknaden är hård - kanske i synnerhet om man skriver om de ämnen vi väljer och miljöer som Östersund? Det känns som om varje liten bok som utspelar sig kring Stureplan snabbt kommer i pocket medan man inte vill satsa på våra folkliga mat-kärlek-berättelser. Nej nu ska vi inte vara bittra! Men det vore kul om alla köpte böckerna eller lånade på bibliotek i stället för av varandra.
Vi kämpar för att böckerna ska komma i pocket och kanske finns det en liten öppning i våra planer 2010. Vi fortsätter kämpa och det gör vi bland annat för att vi har så många positiva reaktioner från våra läsare! Ni är bäst.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är en av dessa fans och tycker böckerna är superbra! Jag lånade böckerna och läste dem men nu har jag köpt allihopa. Det är roligt att ha böckerna speciellt när det är recept i dem. Sedan vill jag ju självklart stödja utvecklingen av familjen kring La Stella. Kommer det att komma en femte bok framöver? Hoppas verkligen på det.

Swedenmark-Wennström sa...

Tack snälla Anonym! När vi nu sätter igång med kokboken kanske vi börjar tänka på vår bärfamilj igen och då vet man aldrig - vårt problem är att vi behöver ett nytt förlag (vi kanske har ett på gång) och gärna en agent som kan hjälpa oss sprida böckerna, nu är informationen mun till mun - det har inte funnits en enda annons om dem till exempel och vi undrar över varför inte Ameliagruppens tidningar alls skriver om oss. Kan någon förklara det. Hallå M, Tara, Amelia vi skriver om precis det era läsare älskar att läsa om...

Min nya blogg sa...

Mitt bibliotek hade inte böckerna så de fick beställa hem dem till mig! Och jag har rekommenderat dem till många lässugna.

Swedenmark-Wennström sa...

Sådana vänner som du behöver vi verkligen, tack! Ju mer böckerna efterfrågas i bokhandel och på bibliotek desto lättare blir det att intressera teve för en serie. Vårt delmål nu är att få ut Hallon och hat och Lingon och lust i pocket. Det jobbar vi på.

Kattan sa...

Hej, Vill bara säga att jag fullkomligt älskar era "bärböcker" ♥ se här: http://trivs-i-brattfors.blogspot.com/2009/08/lingon-och-lust.html
och här: http://trivs-i-brattfors.blogspot.com/2009/06/favoritbocker.html
om ni orkar läsa det, så är det lite gott beröm till er där.
Ha det så jättebra och jag hoppas verkligen at det kommer flera böcker! Kram Ann

Swedenmark-Wennström sa...

Tack snälla Ann. Vi läste din blogg och blev jätteglada!