fredag 18 februari 2011

Vi är bäst i världen på att trycka i oss lösgodis

Vet ni att vi är bäst i världen på en sak vi svenskar? Vi är bäst på att trycka i oss lösgodis. Nu ska plockgodiset gå på export.
Om detta läser jag en rolig och oroande kolumn i Svenska dagbladet idag av Mats-Erik Nilsson, Den hemlige kocken, som skriver så läsavärda kolumner i Svenskan som jag tyvärr just nu nte hittar länken till. Men han driver en intensivt upplysande kampanj för goda råvaror och mot livsmedelsfusk.
Vuxna svenskar sockerknarkar, skriver han idag. "Seniorer kämpar vidare med sega råttor och surisar trots att karriären nog för länge sedan borde vara över."
Det uppiggande med Mats-Erik Nilsson är att han inte bara fördömer, han ger också goda tips. Denna gång om en fullständigt otroligt god kola som även vi hittat och dagdrömmer om, en riktig gammeldags kola!
Läs Mats-Erik Nilsson.

1 kommentar:

Monika Häägg sa...

Har läst hans böcker och det är som ni säger, han inte bara varnar utan han ger alternativ också! Var nog bland de första som läste Hemlige kocken när den kom ut på Ordfront.Jag har lärt mig mycket av honom.