torsdag 27 augusti 2009

En dessert jag inte borde ha gjort

Det finns saker som är för goda, det finns karaktärer som är för svaga...
Tänkte jag skulle göra en god nyttig efterrätt så jag gröpte ur melonskal och fyllde dem med en blandning av hallon och melonkött. Sen fick jag den knasiga idén att det inte räckte, att det skulle vara något mer. Jag tittade i kylskåpet och hittade en burk lemon curd som jag borde ha rensat bort för länge sen. Mascarpone hade jag också och crème fraıche. Jag mixade ihop det till en härlig röra och sötade ytterligare med flytande blomsterhonung. Sedan vispade jag två äggvitor till hårt skum och blandade i. Det blev himmelskt - men jag åt för mycket. När gästerna gått, då fortsatte jag. Nu sitter jag här med tomma skålar och dåligt samvete.
Testa om ni vågar!

Melonhalvor, hallon, servera fruktsalladen i de urgröpta skalen, hallon och melon=gott! Till det en himmelskt onyttig röra:
I burk mascarpone, cirka 200 gram
I burk crème fraıche
En halv pressad citron
Lite flytande honung
Mixa alltsammans - blanda försiktigt ihop det med de två hårdvispade äggvitorna och lägg upp vackert i dessertglas med tunt strimlade citronskal på toppen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha, ha! Det låter alldeles underbart, du borde ha fotat, efterrätten menar jag. Men varför inte en njutande Eva också bland meloner och hallon! Kram bloggkompis