lördag 20 mars 2010

Roliga mångsidiga Lotta Kühlhorn har gjort våra omslag

Vi är väldigt stolta över omslagen till våra bärböcker. Det är Lotta Kühlhorn som gjort dem. En rolig mångsidig formgivare och designer. Vi får ofta frågan i skolorna om vi själva gjort omslagen, men det har vi inte.  Smultron och Svek först kom ut inbunden och då hade förlaget försett den med ett fasansfullt omslag, lite typ Harlekin och vi led för att det var så fult. Men vi var orutinerade och hade förkastat så många att vi till sist tog det som var minst gräsligt. Men det var gräsligt. Det var Månpocket som sedan beställde det fina omslaget på Smultron och svek. Sedan fick Lotta K göra omslagen till de tre andra böckerna i serien. Jag blir så förvånad när t ex en bokklubb som gav ut Hallon och hat sedan valde att göra ett eget omslag, Bäromslagen profilerar ju böckerna så kongenialt.
Lotta gör också roliga  inredningsprylar med femtio- och sextiotalsstuk för Retro. Idag såg jag roliga hyllpapper och hyllremsor till exempel! Titta in på Retro om ni är på Söder, ligger på Folkungagatan. Läs mer här

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jättesnygga omslag! men varför finns inte alla era böcker i pocket!!!!!
Mia

Swedenmark-Wennström sa...

Förlaget hade gett oss ett muntligt löfte om att hela serien skulle komma i Månpocket. Men så blev det inte. Tjata på Månpocket!

Katja Kristoferson sa...

Jag älskar omslagen! Det var därför jag plockade upp den första!

Vi ses nog snart =) !

/Katja

Swedenmark-Wennström sa...

Katja!Vi ser verkligen fram emot att ses.

Anonym sa...

När kommer nästa? lääängtar efter en fortsättning

/Anna i Sthlm

Swedenmark-Wennström sa...

Kommer det någon nästa? Det vet vi inte, men vad vi vet är att det kommer en kokbok i vår som bygger på recepten i böckerna och självklart är Liselotte, Mario, Anita, Börje och alla andra med!

Anonym sa...

Omslagen är fantastiska!

Swedenmark-Wennström sa...

Vi blev helt lyckliga första gången vi fick se det första. Det är alltid lika spännande att se omslagsförslag, men det är inte alltid så att man blir så glatt överraskade som med de här!