torsdag 29 juli 2010

Söta små pajer på sommaren

Någon efterlyste receptet på de goda jordgubbspajerna Förlag 404 bjöd på vid releasen i Östersund. Här kommer de. Vi gjorde ingen vaniiljkräm i värmen, kändes inte helt rätt, utan vi lade helt enkelt en klick halvsmält vaniljglass i varje paj och öste på med skivade jordgubbar, det blev supergott!
Det blir förstås också gott med nyplockade blåbär eller halon.

Liselottes söta jordgubbspajer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
Blanda  vetemjöl med socker, smör och vaniljsocker i matberedare och kör snabbt till grova smulor. Lägg degen i en plastpåse i kylskåpet minst en timme. Tryck ut degen i formar och grädda i 180 grader  i cirka 10 minuter. Låt svalna, stjälp upp dem. Fyll  med vaniljkräm och jordgubbar strax innan serveringen och dra eventuellt över ett tunt lager jordgubbssylt som glasyr. Och som sagt, en klick vaniljglass blir också jättegott!

Inga kommentarer: