onsdag 15 september 2010

Varm indisk mat på Island

På Island kanske jag skulle ägna mig åt isländsk mat? De har lustiga saker som torkad fisk, fårskallar - och fårögon lär också vara en delikatess. Längtar inte riktigt efter det. Däremot frossar jag i den isländska chokladen med lakrits. Jag har aldrig sett ett land med så många olika slags lakrits, ofta tillsammans med choklad. Gott! Det tar jag med mig hem.
Annars har Maria och jag hittat en helt annan favoritrestaurang mitt i Reykjavik. Shalimar heter den, en indisk-pakistansk restaurang med ljuvlig mat.
Här i staden är gatorna tomma, få människor, stora vidder, en strikt färgskala med svart lava, blå himmel, naturfärgade tröjor. Igår när vi åt en underbar Tandoori tänkte vi hur våra indiska vänner skulle känna om de kom hit? Jag vet min vän Uma, hon blev livrädd när hon bodde vid Tegnérlunden mitt i Stockholm och frågade var alla människor var. Bor ingen här? undrade hon och blev rädd för att gå på de tomma gatorna.

Här är några vänner vi träffade när vi åkte buss ut en bit utanför staden. Maria tog bilden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Choklad och lakrits är verkligen en underskattad kombination!

Annica och Eva sa...

Jag förstår det om jag lyssnar till Eva! Alla nya smaker är menade att prova, jag ska göra det snart! /Annica som inte var på Island bland islandshästar och chokladbutiker...

Annica och Eva sa...

Jag köpte ett väldigt stort förråd som jag nu nästan ätit upp, tur att den lilla tobaksaffären på Folkungagatan finns!