tisdag 25 augusti 2009

Saras saft för latmajor

Nu lånar jag Saras recept för latmajor och ger er länken till henne så får ni en lyrisk beskrivning på hur man gör svartvinbärssaft. Svarta vinbär, denna doft. Nu måste jag leta upp mammas svartvinbärssyltrecept, det godaste av alla. Min skörd på buskarna på landet ryms tyvärr i en plaspåse modell mindre, eller snarare mycket liten. Sorgligt eftersom jag älskar svarta vinbär och inbillar mig att de är så nyttiga. När faster Elsa gjorde sin saft av svarta vinbär hade saften en trögflytande konsistens som var himmelskt god.

Här är länken till Sara och hennes recept:
http://livatpalandet.blogspot.com
300 blad
3 skivade citroner
3 påsar citronsyra
3 liter kokande vatten
Låt det stå i 3 dygn, jag brukar ha byttan ute.
Sila av och rör ner 3 kg socker (eller lite mindre om du vill dra ner på sockret, men då får du frysa ner saften).

Eftersom det är ett latmajerecept behöver ni inte RÄKNA bladen, hälsar Sara. Höfta på bara.

"Det doftar LJUVLIGT när man blandar allt så glöm inte att gå och sniffa då och då!" uppmanar Sara på Önet i Offerdal.

2 kommentarer:

Sara sa...

Glöm inte bären bara... 3 liter.

Annica och Eva sa...

Tack Sara! Jag undrade mest över de 300 bladen men som du sa, man får vara en latmaja och höfta!