måndag 4 januari 2010

Vad äter du till frukost? Ostmacka eller espresso med kakor i?

Frukostvanor är nog något vi inte gärna ändrar på. Det vi själva äter verkar vara det naturliga. Jag startar dagen med ett glas ljummet vatten med honung i, just nu ingefärshonung. En tesked äppelcidervinäger. Sen vill jag ha en dubbel espresso med varm mjölk. Kanske en hård macka till med Bregott med havssalt. Min dotter vägrar vakna om hon inte får Earl Grey-te och en macka med cheddarost.

Vi har haft en italiensk vän på besök och vi förundras svårligen över hans frukostvanor. Han startar dagen med espresso, i den stoppar han ner tillexempel några kakor och rör om och äter sen med sked. Igår en havrekaka med jordgubbsmarmelad. Det är inte bara han som är exotisk. En annan italiensk vän gör likadant, ner med kakorna i kaffet, rör om, drick-ät upp. När Elin beställde ostmacka till frukost på Sicilien tog det sin lilla tid att få den konstiga beställningen.
I Vietnam är det helst en nudelsoppa man äter på morgonen, ofta går ambulerande försäljare omkring och bjuder ut denna säkert nyttiga frukost. Vi är olika. På bilden min frukost i Kavalla.
Vad äter du till frukost?

7 kommentarer:

Jane Morén sa...

Wow, vad ser jag inte en underbar bild på terassen i Kavalla, där jag tillbringade en underbar vecka år 2000. Vårt rum hade utgång längst bort i bilden. jag blir helt lyrisk över detta återseende. Är bilden er? Kan jag få låna bilden till min blogg om jag senare skriver något om Kavalla?

Swedenmark-Wennström sa...

Jamen självklart, Jane, jag har flera bilder från Kavalla också, visst är det ett helt underbart ställe!

Katja Kristoferson sa...

Hemma, till vardags; en smoothie med massa nyttigheter, hemplockade bär, havrekli, ingefära osv..

På helgen vill jag gärna ha scones med smör ost och sylt. ¨

Och kaffe såklart, gjort i moccabryggare med mycket mjölk.

Kolla den här fina bloggen:
http://simplybreakfast.blogspot.com/

/Katja

Swedenmark-Wennström sa...

Tack Katja! Nu blir vi hungriga....

Jane Morén sa...

Tack för att jag kan få låna bilden. Kavalla är helt magiskt underbart. Jag ser gärna fler bilder därifrån.

Swedenmark-Wennström sa...

Katja! Dina bilder är jättefina!

Jane, jag kan lägga upp Kavallabilder på min facebooksida så får du låna vad du vill. Kavalla är helt magiskt, jag skrev Frusna ögonblick där och vilken skrivatmosfär!/E

Jane Morén sa...

Jättefint, tack!